29 Şubat 2012 Çarşamba

Fetih1453


Vizyon tarihi: 16.Şubat.2012
Yönetmen: Faruk Aksoy
Oyuncular: Devrim Evin, İbrahim Çelikkol, Dilek Serbest,Recep Aktuğ,Erden Alkan , Ali Rıza Soydan... 
uzun metrajlı film TÜRKİYE
Tür: Dram,Savaş Filmi,Epik..
Süre: 160 dk 
Yapım yılı: 2012
Dağıtımcı: Tiglon






Özet: Babası II. Murat'ın ölümü üzerine ikinci kez tahta çıkan II. Mehmet'in şimdi kafasında gerçekleştirmesi gereken ilk öncelik Bizans İmparatorluğu'nun son toprağı olan Konstantinapolis'i Osmanlı Devleti'ne katmaktır. Bu uğurda ne yapılması gerekiyorsa genç padişah hiçbirinden feragat etmeyecektir...
Osmanlı Devleti'ne çağ atlatarak imparatorluğa taşıyan Fatih Sultan Mehmet'in 1451 yılında henüz İstanbul'u alma planları yaptığı dönemden başlayan film, şimdiye kadar çekilmiş en büyük tarihi-kahramanlık projesi olma iddiasında. 3 boyutlu animasyonların da yer aldığı filmin yapımcılığını ve yönetmenliğini Faruk Aksoy üstlenirken, senaryoyu kaleme alan Atilla Engin ve İrfan Saruhan'a Prof.Dr. Feridun Emecen, Doç.Dr. Hülya Tezcan, Doç.Dr. Gülgün Köroğlu, sanat tarihçisi Massimo Farinelli'den oluşan geniş bir danışmanlar kadrosu da eşlik ediyor.
Yapım süreci 2009 eylülünde başlayan ve 2012'nin Ocak ayında tamamlanan film Türkiye'nin yanı sıra Amerika, Almanya, Hollanda, Belçika, Avusturya, Fransa, İngiltere, İsviçre ve Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde de gösterime girdi.

Fetih1453 - Fragman:




Hayat Güzeldir - Hsu-Yo

 Hsu-Yo, Çin İmparatorlarından Yao'nun saray danışmanlarından biriydi.


Sonradan,dünya malına ve rahatına sırt çevirerek inzivaya çekildi.


Dünya haberlerini dinlemekten ve hayatın bütün zevklerinden vazgeçmeye karar vermişti.Yemeği birkaç meyveden,giyimi ise kıldan örülmüş bir tek cübbeden ibaretti.


Okunmaktan yıpranmış birkaç kitaptan başka malı yoktu.İçerisinde yaşadığı kulübesinde ise,ancak hayatta kalması için gerekli eşyalar bulunuyordu.Bundan fazlasını,yeni hayatı için lüzumsuz sayıyordu.
Hsu-Yo'nun suyu avucuna doldurarak içtiğine dikkat eden bir adam,bir gün,içerisinden su içmesi için ona helezonik deniz hayvanı kabuklarından bir tane getirdi.


 Hsu-Yo bu hediye için adama teşekkür etti,sonra kabuğu bir ağaca astı ve orada unuttu.


 Fakat birkaç gün sonra şiddetli bir rüzgar çıkınca,hediyeyi ister istemez hatırladı.
Zira,kabuk rüzgarın ağacın dalları arasında yavaş veya hızlı esmesine göre kendine has tatlı bir melodi çıkarıyordu.


 Bu melodi Hsu-Yo'ya uzak denizlerin uğultusunu,bahar rüzgarlarını ve hayatın güzel taraflarını hatırlattı.
Hsu-Yo kulübesinden çıkarak bu kabuğu daha yakın bir ağaca bağladı ve:"Hayat ne kadar güzel!" diye kendi kendine mırıldanmaya başladı.


(Doğu Klasiklerinden...)

Ankara'da Kar Tatili

Bugün Ankara’da ilk ve orta dereceli okullar tatil edildi.

 Türkiye'yi tekrar etkisi altına alan kar yağışı sebebiyle, Ankara, Zonguldak, Karabük, Bartın ve Düzce ile ilçelerde eğitime ara verildi.
Yoğun kar yağışı nedeniyle Ankara'da 1 gün eğitime ara verildi, kamuda görevli engelli ve kronik rahatsızlığı olan personel ise idari izinli sayıldı.
Yoğun kar yağışı ve tipi sebebiyle Zonguldak, Karabük, Bartın ve Düzce'nin merkez ve ilçelerinde, ilk ve orta dereceli okullar bugün bir gün süreyle tatil edildi.
Kastamonu'nun Doğanyurt ilçesinde ise taşımalı eğitim yapılan okullarda eğitime hafta sonuna kadar ara verildi.
Ankara'nın Kızılcahamam ve Çamlıdere ilçesindeki taşımalı eğitim yapan okullar ile Çankırı'nın Çerkeş, Şabanözü, Bayramören, Atkaracalar ve Orta ilçeleri, Bolu'nun Dörtdivan ve Gerede, Kütahya'nın Pazarlar ve Domaniç, Kastamonu'nun Küre ve Tosya ile Konya'nın Kadınhanı ilçelerindeki tüm okullar yarın tatil edildi.