13 Ekim 2012 Cumartesi

C.Ronaldo'ya 'Altın' destek!

 Her sene yılın en iyi oyuncusuna verilen "Altın Top" ödülü için kıyasıya rekabet başladı. Real Madrid Teknik Direktörü Jose Mourinho, bu ödülün oyuncusu Cristiano Ronaldo'ya verilmesi gerektiğini sert açıklamalarla dile getirdi.



 Real Madrid Teknik Direktörü Jose Mourinho, Portekiz basınına önemli açıklamalar yaptı. "A Bola" gazetesine konuşan Mourinho, FIFA tarafından her sene yılın oyuncusu seçilen isme verilen altın top ödülüyle ilgili olarak sivri ifadeler kullandı. 

 Mourinho, Real Madrid'den öğrencisi Cristiano Ronaldo'nun bu ödülü bu yıl alması gerektiğini kaydetti. Portekizli çalıştırıcı altın top ödülünü 3 yıldır evine götüren Messi'ye yine aynı unvanın layık görülmesi halinde bu kararı verenlerin bir suç işleyeceğini belirtti. 

"RONALDO EVRENİN EN İYİSİ"
 Geçtiğimiz hafta oynanan El Clasico'nun ardından Barcelona Teknik Direktörü Tito Vilanova'nın "Altın Top ödülünü Messi almalı" şeklindeki ifadelerine bir yanıt veren Mourinho, "Messi gezegenin en iyisiyse Ronaldo da evrenin en iyi futbolcusu" ifadelerini kullandı.

 "NORMAL DEĞİL..." 
 Ronaldo'nun sadece bir kez 2008 yılında bu ödülü kazandığını hatırlatan Portekizli çalıştırıcı, "Eğer Cristiano Ronaldo ve Messi'nin dünyanın en iyi iki oyuncusu olduğunu ve birbirlerine eşit olduklarını söylüyorsanız, birinin aynı ödülü 4 diğerinin sadece 1 kez kazanması çok normal olmaz" diye konuştu. 

 MOURINHO'DAN JÜRİYE GÖNDERME 
 Messi'nin forvet pozisyonunda oynadığını belirten Jose   Mourinho, Arjantinli yıldızın bu yüzden golle buluşma şansının daha yüksek olduğunu dile getirdi. Ronaldo'nun kanatta oynamasına karşın skor anlamında Messi kadar üretken olmasının son derece önemli olduğuna dikkat çeken Real Madrid Teknik Direktörü, "Bir oyuncunun altın top ödülünü alması için önemli kupa ve şampiyonluklar kazanması gerekir. Öyle kıtalararası kulüpler kupası ve süper kupa gibi önemsiz kupalar değerlendirilmeye alınmamalı" ifadeleriyle jüriye göndermelerde bulundu. 

 Yılın en iyi oyuncusuna verilen altın top ödülü 7 Ocak 2013'te Zürih'te yapılacak bir gala töreniyle sahibini bulacak.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sessiz Kalma Sende Yorum Yap !