3 Haziran 2012 Pazar

2014 Dünya Kupası Elemeleri: Portekiz 1 - 3 Türkiye



2014 Dünya Kupası Elemeleri için yeni bir kadro kuran TürkiyeEURO 2012'ye hazırlanan Portekiz'i 3-1 mağlup etmeyi başardı.


2014 Dünya Kupası Elemeleri için yurt dışındahazırlıklarını sürdüren Türkiye, en ciddimaçında Portekiz'i deplasmanda 3-1 mağlup ederek önemli bir galibiyet aldı.

Birçok dünya yıldızını kadrosunda barındıran ve EURO 2012'ye katılacak olan Portekiz ile deplasmanda yaptığımız maçta Umut Bulut'un iki harika golü ve Pepe'nin kendi kalesine attığıgolle mücadeleyi 3-1 kazandık

Ev sahibi ekip Portekiz'in tek golü ise Nani'den gelirken Fenerbahçeli kalecimiz Volkan Demirel karşılaşma 2-1 devam ederken Cristiano Ronaldo'nun kullandığı penaltı vuruşunu kurtararak dünya yıldızına geçit vermedi.

Bu sonucun ardından tarihimizde Portekiz karşısında ikinci galibiyetimizi almış olduk. Portekiz ile ilk olarak 1955'te karşılaşan Ay-Yıldızlı bu karşılaşmayı kazanmış ancak sonrasında galibiyet elde edememişti.

BURAK'TAN ZAYIF DOKUNUŞ
Güçlü Portekiz karşısında maça tutuk başlayan Ay-Yıldızlı ekibimiz, ilk önemli atağını 12. dakikada elde etti.

Burak Yılmaz'a atılan ara pasta yıldız futbolcu savunmanın arkasına çok iyi koştu. Ceza sahası dışında topla buluşan Burak acele edince etkisiz bir vuruş gerçekleştirdi ve top kalecide kaldı.

Portekiz karşısında bu dakikaya kadar nadir pozisyon bulan Türkiye, Burak'la gol şansını değerlendiremedi.

ALMEIDA DİREĞE TAKILDI
Maçın başından itibaren oyundaki kontrolü elinde tutan ev sahibi Portekiz 30. dakikada gole çok yaklaştı.

Moutinho'nun kullandığı köşe vuruşunda Beşiktaş'ın golcüsü Hugo Almeida altı pas içerisinde bomboş pozisyonda kafa vuruşunu gerçekleştirdi.

Yıldız futbolcu üst direğe takılırken pozisyonun devamında savunmamız topu uzaklaştırdı.

BU KEZ HAMİT...
Hugo Almeida ile 30. dakikada direğe takılan Portekiz, 32. dakikada ise şanslı taraftaydı.

Burak Yılmaz'ın çabası sonucunda Portekiz yarı alanında serbest vuruş kazanan Ay-Yıldızlı ekipte Hamit Altıntop topun başına geçti.

Real Madrid'de forma giyen Hamit Altıntop, uzak mesafeden inanılmaz bir vuruş gerçekleştirdi ancak direğe takıldı.

47 YIL SONRA GELEN GOL!
Portekiz karşısında ilk yarının başında savunma ağırlıklı bir futbol oyun ortaya koyan Türkiye, 35. dakikada 1-0 öne geçen taraf oldu.

Portekiz yarı sahasında topla buluşan Sercan Sararer, sol kanattan ceza sahasına çok iyi girdi. Çabukluğu ile dikkat çeken Sercan ceza sahası içine pasını verdi. Altı pas içerisinde topa dokunan Umut Bulut, Türkiye'yi 1-0 öne geçirmeyi başardı.

Bu gol aynı zamanda Türkiye Milli Takımı'nın Portekiz'e 1965'ten sonra attığı ilk gol oldu. 24 Ocak 1965'te 5-1 kaybettiğimiz maçta Portekiz ağlarına gol atan Fevzi Zemzem aynı zamanda Ay-Yıldızlı takımın 150. golünü kaydetmişti.

UMUT FİLELERİ DELECEKTİ!
İlk yarısı 1-0 üstünlüğümüzle sona eren maçın 52. dakikasında Umut Bulut bir kez daha sahneye çıktı ve skoru 2-0'a taşıdı.

Ön alanda yaptığımız baskı sonucunda Portekiz savunmasını zor durumda bırakan Burak Yılmaz topu kaptı ve yanındaki arkadaşı Umut Bulut'a pasını aktardı.

Ceza sahası dışında topla buluşan Umut Bulut bekletmeden dar açıdan sert bir vuruş gerçekleştirdi ve topu ağlarla buluşturarak hem takımının hem de kendisinin ikinci golünü attı.

NANI YERDEN SERT VURDU
Portekiz karşısında deplasmanda 2-0 öne geçen Türkiye, 57. dakikada kalesinde golü gördü.

Savunmamızın dengesiz yakalandığı bir anda kalabalık gelen Portekiz Milli Takımı'nda Nani ceza sahası içinde topla buluştu. Sağ çaprazdan vuruşunu gerçekleştiren Nani skoru 2-1'e getirdi.

Çaprazdan etkili ve sert bir vuruş yapan Nani, Volkan Demirel'i mağlup ederek takımını umutlandırdı.

VOLKAN DEMİREL > RONALDO
Maç boyunca Cristiano Ronaldo'ya geçit vermeyen kaleci Volkan Demirel, 64. dakikada bu kez penaltı vuruşunu kurtararak Portekiz'in beraberliği sağlamasına engel oldu.

Emre Belözoğlu'nun sebep olduğu penaltı vuruşu için Real Madrid'in yıldızı Cristiano Ronaldo topun başına geçti. Golcü futbolcu sağ köşeye vuruşunu gerçekleştirdi ancak Volkan Demirel topu tokatlayarak gole izin vermedi.

Dizindeki sakatlığı nedeniyle zorlandığı görülen Volkan Demirel, yine de oyuna devam ederek takımını yalnız bırakmadı.

PEPE ÇARESİZ KALDI
Karşılaşmanın son dakikalarında Türkiye skoru 3-1 yaparken Pepe kendi kalesine attığı golle maça şanssız bir kapanış yaptı.

Selçuk İnan sağ kanattan ceza sahası içine girdiği pozisyonda içeriye pasını vermek istedi. Umut Bulut'un vuruşu kaleci Eduardo'dan sekince top altı pas içine düştü.

Ricardo Costa tehlikeli pozisyonda topu uzaklaştırmak için vurdu ancak Pepe'ye çarpan top ağlarla buluştu ve Türkiye 3-1 öne geçmeyi başardı.



  

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)1. dakikada Ronaldo'nun sol kanattan kale önüne ortaladığı topa Almeida yükseldi, kafa vuruşunda top üstten auta gitti.
7. dakikada Portekiz'in kazandığı serbest atışta Ronaldo, ceza yayının gerisinden topa sert vurdu, auta çıktı.
9. dakikada sol kanattan Portekiz'in atağında Coentrao'nun ortasında Almeida yatarak kafa vurdu, pozisyon ofsayt olarak iptal edildi.
13. dakikada Arda'nın pasıyla topla buluşan Burak, gole çok yaklaştı. Ancak Burak kaleciyle karşı karşıya geldiği pozisyonda topa istediği gibi vuramadı ve meşin yuvarlak kalecide kaldı.
16. dakikada Moutinho'nun ceza alanı dışından şutunu Volkan çizgi üzerinde kontrol etti.
20. dakikada Meireles'in penaltı noktasına yakın yerden vuruşunda top Volkan'da kaldı.
23. dakikada Arda'nın kullandığı köşe atışını, Portekiz defansı kafayla Ömer'den önce uzaklaştırdı.
30. dakikada Portekiz'in sağ köşeden kullandığı kornerde Almeida kafa vurdu ve top üst direkten dışarı çıktı.
33. dakikada serbest vuruştan kaleye şut gönderen Hamit Altıntop'un topu direkten döndü.
35. dakikada soldan ceza sahası içine doğru giren Sercan'ın yerden pasında Umut bulut topu ağlara gönderdi ve Türkiye 1-0 öne geçti.
37. dakikada ceza alanı dışından sert vuran Ronaldo'nun topunu, Volkan rahat bir biçimde kontrol etti.
45. dakikada Portekiz'in kontraatağında Ronaldo'nun ceza yayından yaptığı sert vuruş Volkan'ın ayağına çarparak, kornere çıktı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sessiz Kalma Sende Yorum Yap !