3 Haziran 2012 Pazar

Sosyal İmleme Nedir ?



 Sosyal imleme hem bir SEO çalışması hem bir sosyal medya pazarlama tekniğidir. Gelişen SEO teknikleri ve değişen Google Algoritmasının yeni nesil çalışma biçimi olan sosyal imleme sosyal ağların kendini göstermesi ile ortaya çıkmıştır. Sosyal imleme sosyal medya hesapları ile doğrudan ilişkili olsa da ayrı bir çalışma düzeni gerektirir. İngilizce “Social bookmarking” kelimesinden Türkçe’ye çevrilen sosyal imleme, web sitelerinde yer alan kayıtların, videoların, fotoğrafların, ürünlerin v.b. tüm içeriklerin sosyal medyada insanlara sunulması işlemidir. Bu işlem sırasında sunulan ürün veya hizmetlerin görsel anlamda reklamı yapılmış olur.

 Genellikle sosyal ağlarda yapılan bu işlem, paylaşımlarınızın kaynak olarak gösterilmesini sağlar. Çünkü paylaşımlarınız bir kullanıcı tarafından paylaşıldığından referans ile paylaşılmış olmaktadır. Aktif sosyal medya kullanıcıları okurken, yorumlarken, izlerken arama motorları dışında içerik bulmak için sosyal ağları kullanmaktadırlar. Facebook, Twitter, Friendfeed gibi milyonlara hitap eden sosyal ağlar birer imleme sitesidir. 


Sosyal İmlemenin Faydaları


Sitenizin backlink sayısını artırabilirsiniz,
Sosyal ağlardan organik ziyaretçi çekebilirsiniz,
Tıklama ve görüntüleme bazlı reklam sağlayabilirsiniz,
Yazılarınızın trustrank değerini artırabilirsiniz,
Botları sitenize çekerek arama motorlarında daha hızlı index alırsınız.
Sosyal imleme hakkında bilgilendirme amaçlı yazdığım bu yazı umarım yararlı olmuştur. Kısa ve açıklayıcı yazmaya çalıştım. Soru ve görüşlerinizi bildirmek için yorum yazabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sessiz Kalma Sende Yorum Yap !