27 Haziran 2011 Pazartesi

Twitter’da Takipçi Arttırmanın Püf Noktaları

Twitter‘la yatıp onunla kalkan ülkemizden bile binlerce hatta milyonlarca insan var. Yazdıklarının bir çok kişiye ulaşmasını da dert edenler. O kadar kafalarına takanlar var ki takipçi kazanmak için bir kaç ucuz numaraya başvuranlar bile var. Aslında bunlara hiç gerek yok. Kendi tecrübelerimden ortaya çıkan aşağıdaki yolları izleyerek takipçi sayınızı artırmanız mümkün olabilir.


1.Özgün ve kendiniz olun. Eğer farklı bir şeyler sunabiliyorsanız, yazdıklarınız diğer insanların hoşuna gidebilir.
2.Profilinize dikkat edin. Gerçek bilgilere yer verin.
Aktif bir kullanıcı olun. Fakat kendinize bir sınır koyun. Olduk olmadık her şeyi twitlemeyin.
3.Takip etmek için kimseyi takip etmeyin. Takip ettiğiniz kişileri sonuna kadar takip edin. Sadık takipçi olun sadık takipçi kazanın. Bir kaç özel durum dışında tabi.
Takip edilmeye değer yeni kişiler takip edin.
4.Diğer kişilerin henüz duymuş olamayacağı, taptaze haberleri, süper web servislerini ve fikirlerinizi paylaşın. Bir süre sonra kaynak haline bile gelebilirsiniz.
Sıklıkla diğer kişilerin twit’lerini yeniden tweet’leyin ve kişilerin tweetlerine verecek bir cevabınız veya fikriniz var ise reply fonksiyonu ile onlara cevap gönderin. Reply fonksiyonu önemli bir yere sahip.
Özellikle Retweet fonksiyonu henüz ülkemizde gerçek hakkına ulaşamadı ama doğru yolda ilerliyor. Eğer binlerce kişi tarafından takip edilen biri sizin bağlantınızı retweetlerse yazdığınız binlerce kişiye ulaşacak, dolayısıyla yeni takipçilerde kazanabileceksiniz demektir. Örneğin, yazdığım bir yorumda ki bağlantımı takip ederek bir reweet sayesinde o bağlantının 412 kez başkaları tarafından takip edildiğini gördüm. Bu yüzden sıklıkla retweet yapıp yine sıklıkla retweet edilebilecek twitler atın.
5.Ne kadar konuşacak kişiniz olursa o kadar çok reply yaparsınız. Twitter Search’ü kullanarak ilgi alanınızdan kişileri takip edin.
Sorular sorun ve diğer kişilerin sorularına cevap verin.
İlgi çekebilecek twitler atacağınız gibi fotoğraf paylaşımına özen gösterin. İlgi çeken, anlamlı ve komik fotoğraflar/resimler size takipçi olarak geri dönebilir.
Hashtag adı verilen #etiketleri sıksıkla kullanın. Böylece aynı etiketi takip edenler veya arayanlar size daha çabuk ulaşabilecekler.
Sadece kendiniz hakkınızda twitlemeyin. Özellikle diğerleri hakkında twitleyin.
Hiçbir şekilde sizi takip edenlere oto-mesaj göndermeyin. Acaip antipatik bir durum, benden söylemesi.
Twitter’da reply yapmanın anında mesajlaşmaya gittiği durumlarda karşı taraf sizi takip ediyorsa ve sizde onu takip ediyorsanız DM (Direct Message) fonksiyonunu kullanmaya başlayın.
Eğer web siteniz/blogunuz varsa Twitter hesabınızı paylaşabilir, hatta bir twitter bileşeni bile koyabilirsiniz. Aynı şekilde E-posta imzanıza twitter hesabınızı ekleyebilirsiniz.
Twitter hesabınızı Facebook, Friendfeed, LinkedIn gibi sosyal ağlarla etkileşim halinde tutun.
TwitterTakip, WeFollow gibi Twitter dizinlerine kayıt olun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sessiz Kalma Sende Yorum Yap !