25 Haziran 2011 Cumartesi

Web Site Kur




WordPress alt yapısı ile kurulan web sitelerin her yönden çok büyük avantaj sahibi olduklarını daha önce açıklamıştık. Kısaca hatırlayacak olursak, wordpress sayesinde tamamen ücretsiz seo dostu profesyonel web site yapmak ve web sitemizi yönetmek çok basitti. Bu sistem ile dilediğimiz kadar web sitesin kurmak sizin elinizde.
Peki, wordpress tabanlı web sitesi nasıl kurulur?
Öncelikle oluşturacağımız web sitemiz için içeriğe uygun konuyla alakalı bir isim bulmamız gerekiyor. Buna domain name adı veriliyor. Örnek domain websitekur.org.
Domain satın alırken dikkat edilecek noktaların başında güvenilir şirketleri kullanmak geliyor.  Türkiye’deki en güvenilir domain tescil şirketleri isimtescil.net ve daha.net’tir. Bir diğer nokta ise alacağımız alan adı (domain) web sitemizin içeriği ile alakalı olmalıdır. Web sitemizi hangi konu üzerine oluşturacaksak aldığımız domain o konuyu yansıtmalıdır.  Örneğin, şu anda bulunduğunuz web sitemizin içeriği web site kurmak üzerine bir konu işliyor. Domain adımız seçerken bunu göze aldık ve web sitemizin alan adını websitekur.org olarak belirledik. Bunun için daha pek çok seçenek var. Site kur, web sitesi kur, web site yap gibi pek çok kelimeye bu site için domain alınabilir. En popüler domain uzantıları com, net ve org uzantılılardır. Domain uzantısı seçiminde bunları kullanmanızı tavsiye ederim.
Web sitemizin içeriği ile alakalı bir domain almanın faydaları nelerdir?
Aldığımız domain web sitemizin içeriğini yansıttığında arama motorlarında yükselmek çok daha kolaylaşır. Genel konular üzerine kurulan bir web sitesini Google gibi arama motorlarında zirveye taşımak ve ziyaretçi çekmek oldukça zordur. Hatta profesyonel bir seo çalışması gerektirir. Ancak tek bir konu üzerine yoğunlaşan web sitelerini arama motorlarında zirveye taşımak oldukça kolaydır. Birde web sitenizi wordpress tabanlı oluşturup ilgili bir domain ile ilişkilendirirseniz işiniz kat kat basitleşir.  Google gibi arama motorlarının en büyük ziyaretçi kaynağı olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz.  Google sayesinde web sitemize binlerce ziyaretçi sağlayabiliriz. Bunun için web sitemizi google tarafından çok sevilen wordpress alt yapısını kullanarak kurmalı ve domain adımızı web sitemizin konusu ile alakalı seçmeliyiz.
Web sitemizin alan adını satın aldıktan sonra birde verilerin depolanacağı bir alana yani hosting’e ihtiyacı vardır. Hosting bir web sitesinin temelini oluşturur ve kesinlikle kaliteli bir sağlayıcıdan alınmalıdır. Ucuz diye kesinlikle basit kendini ispatlamamış hosting şirketleri seçilmemelidir. Hosting şirketi alanında profesyonel olmalı ve destek konusunda çok başarılı olmalıdır. Türkiye’deki en iyi host şirketi  daha.net’tir. Ucuz diye merdiven altı diye tabir ettiğimiz bir şirketten hosting almak size fayda değil zarar getirir. Web sitenizin hızı hosting ile alakalıdır. İnsanlar internet konusunda sabırsızdır. Web siteniz biraz geç açıldığında direk sayfayı kapatır başka bir web sitesinde konuyu aramaya yönelirler. Bu nedenle web sitenizin açılış hızı çok önemlidir. Ayrıca sürekli sorun çıkaran bir hosting size google sıralamasında puan kaybettirir.
Eğer web site kurmak için ilk girişimlerinizi yapacaksanız belki bu konular size çok yabancı ve karmaşık gelebilir. Ancak sanıldığı gibi değil aslında hepsi çok basit şeylerdir.  Ancak yinede profesyonel bir yardım almanızı tavsiye ederim. Profesyonel yardım derken web tasarımcılara binlerce lira ödemenizi kastetmiyorum. Zaten hazır web site yaptırmak bence çok mantıksızdır. WordPress gibi ücretsiz bir alt yapı varken insanların web tasarımcılara servet ödemesi gerçekten çok saçma.  Wordpress ile site kurmanın ve yönetmenin ne kadar basit olduğunu her seferinde vurguluyorum. Yukarıda bahsettiğim domain ve hosting konusu kafanızı karıştırmasın bunlarda çok basit aşamalardır. WordPress ile site kurmak için en iyi yardımı web site kurma rehberinde bulabilirsiniz. Bu rehber WordPress konusunda lider videolu eğitim kurslarından biridir. Bir kere bu sistemi öğrendikten sonra dilediğiniz kadar web sitesi kurabilirsiniz. Web site kurma rehberi sayesinde bu işi ilk domain alımından sonuna kadar görsel destekli örnekler ile öğrenebilirsiniz. Eğitim videolarını bir kere izlemeniz bu işi yapmanıza fazlasıyla yetecek ve ne kadar basit olduğunu görmenizi sağlayacaktır. Web site kurma rehberine buradan ulaşabilirsiniz.

1 yorum:

  1. Çok guzel çalışma
    Uçak bileti konusun da ihtiyacı olan kurum yada kuruluşa www.biletgaranti.com duyurulur

    Saygılarımla
    Harun ergun

    YanıtlaSil

Sessiz Kalma Sende Yorum Yap !