25 Haziran 2011 Cumartesi

Google’ın yeni CEO’su Larry Page


Google’ın 3 kurucusu var bunlar Dr. Eric E. Schmidt, Larry Page ve Sergey Brin, garaj hikayelerinin en meşhuru aralarındaki melek Eric Schmidt di.
Başkanlık ve CEO görvini sene başında bırakan Eric Schmidt yerine yeni başkan ve CEO Larry Page oldu.
Google
Larry Page’in CEO olmasıyla Google şirket yapısında değişiklikler olacağı söyleniyor, Google servislerinin hepsi bir merkezden değil artık örneğin Youtube gibi kendi yönetimleri oluşturalacak, bunun yapılmasındaki neden servislerin kendi dinamizmi içinde daha hızlı gelişim sağlamaları. Google özellikle Android işletim sisteminden önümüzdeki yıllarda çok umutlu, bence çok yakında Android işletim sisteminin mobil platformlarda krallığı Apple’ıın elinden almasına şahit olabiliriz, ayrıca desktop ve tabletlerde çok daha fazla göreceğimiz bir sistem olacaktır, Andorid’i Andy Rubin yönetiyor.

Larry PageYeni CEO Larry Page’in kayılı 20 milyar dolar serveti varmış, Facebook ve Apple’ın hızlı yükselişlerini görüp CEO olma kararı aldığıu söyleniyor.
Medyumluk gibi olacak biraz ama bence sosyal ağlarda bir türlü dikişi tutturamayan Google, sadece Güney Amerika ve Hindistan’da sıkça kullanılan Orkut’u tamamen değiştirip veya komple kapayıp çok farklı bir konspet ve yenilik getirerek Facebook’un peşini bırakmayacak. Android ile de Apple’ı zorlayacak, kendi TV’si olan Google bence kendi mobil şebekesini de kurabilir, GSM şebekesini Avrupa ülkelerine sokmalı ki Google için en zor yer Avrupa. Google’ın mahremiyet, gizlilik ile ve tekel davalarıyla başı oldukça dertte, bunlar şirketi yavaşlatan en büyük engeller, aynı şey Apple’da da var.
Eric E. SchmidtTelekomünikasyon firması Nortel’in 6 bin patentini 900 milyon dolara satın almaları da kayda değer.
Google başkan yardımcısı Rosenberg, Larry Page’in resmen CEO olmasından sonra istifa etti, 2002′de şirkete giren Rosenberg gelmiş geçmiş tüm Google ürünlerini gördü, tasarımına ve geliştirilmesine katkıda bulundu.
Sergey BrinDeğişimin Rosenberg ile sınırlı olmadığı da konuşuluyor. Schmidt Google’unun merkezi fonksiyonel yapısının, Larry Page Google’unda bağımsız iş birimleri şekline dönüşeceği ve herbirinin start-up mantığıyla, kendi başına yürütüleceği bir yapıdan bahsediliyor. Şirketin yeniden hızlandırılması için bu tür bir değişimin de tam zamanı olduğunu düşünenler var.
.
Google 44,3 milyar $ marka değerine, 30 milyar dolar civarı yıllık gelire ve 200 milyar dolarlık pazar değerine sahip.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sessiz Kalma Sende Yorum Yap !